РФ випустила по Україні 6 ракет із Каспію, 4 з них збила ППО

Вдень суботи, 16 липня, коли в усіх областях України (окрім тимчасово окупованих Криму та Херсонщини) було оголошено тривалу повітряну тривогу, російські бомбардувальники випустили в наш бік шість ракет із району Каспійського моря.

Про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ.

“Близько 15:20 16 липня стратегічні бомбардувальники Ту-95МС російських окупаційних військ завдали ракетного удару по Україні з району Каспійського моря. Ворог випустив шість ракет типу Х-101 (Х-555)”, – зазначається в повідомленні.

Близько 16:30 чотири ракети були знищені підрозділами протиповітряної оборони Повітряного командування “Схід” на Запоріжжі та Дніпропетровщині.

Решта дві ракети влучили в сільськогосподарське підприємство на Черкащині.

“Дані про збитки та потерпілих  уточнюються”, – зазначили в Командуванні ПС.

Як повідомив голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, ворог поцілив у сільгосппідприємство в одному із сіл Чигиринської територіальної громади.

“Попередньо без жертв. Знищено сільгосптехніку та завдано шкоди нечисельному поголів’ю худоби”, – зазначив голова ОВА.

Читайте також:
За добу ЗСУ знищили 7 крилатих ракет і 140 рашистів, – Генштаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна