Україна зобов’язалася не бити з HIMARS по РФ, але у США були уточнення щодо Криму, – Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков підтвердив, що Україна зобов’язалася не застосовувати а американські ракетні артилерійські системи HIMARS по цілях на території Російської Федерації.

Про це він заявив у інтерв’ю українській службі BBC, котре опубліковане в п’ятницю, 15 липня.

“Ми брали зобов’язання, що високоточну зброю ми не будемо використовувати по російських об’єктах на території Російської Федерації. Ми всюди це засвідчили, навіть я персонально зробив це листом на ім’я мого колеги – керівника Пентагону, – що ми будемо використовувати американську зброю для стримування ворога та деокупації тимчасово окупованих земель тільки на території України”, – сказав міністр.

На питання, чи розповсюджується зобов’язання української сторони на Крим, Резніков відповів: 

“Я сказав (міністру оборони США Ллойду Остіну – ред.), що у нас достатньо стратегічних об’єктів на окупованих росіянами українських територіях. На що він мені відповів: ми тебе зрозуміли”.

Читайте також:
Севастополь готує бомбосховища

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна