Посольство США в Україні закликало американців залишити країну

доповнено

Посольство США в Україні закликає громадян своєї країни не в’їжджати в Україну, а тих, хто перебуває в Україні, покинути країну, у зв’язку з ракетними обстрілами.

Про це йдеться в повідомленні на сайті посольства у четвер, 14 липня.

“Ситуація з безпекою по всій Україні залишається жорстокою і непередбачуваною через військові атаки з боку Росії, активні бойові дії в країні та невизначені умови безпеки. Посольство США закликає громадян США не в’їжджати в Україну, а тих, хто перебуває в Україні, негайно залишити країну, використовуючи доступні в приватному порядку варіанти наземного транспорту, якщо це безпечно”, – інформують дипломати.

Посольство також закликало “уникати масових зборів та організованих заходів, оскільки вони можуть стати мішенню для російських військових у будь-якій точці України, включно з її західними регіонами”.

Варто зазначити, що повідомлення стосується насамперед ракетних атак (Missile Threat Awareness).

Найвищий рівень загрози для подорожувальників – “Do not travel” – був оголошений Посольством США в Україні ще в січні 2022 року і відтоді не був змінений.

За останній час американська амбасада видавала вже чимало небезпекових попереджень.

Читайте також:
Нова посол США Бріджит Брінк почала роботу в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна