40 оабр знищила дві ворожі артсистеми “Нона-К” і техніку росіян. ВІДЕО

Бійці 40-ї окремої артилерійської бригади ім. Великого князя Вітовта знищили дві артсистеми “Нона-К” і техніку російських загарбників.
Відео поширила пресслужба військової частини у вівторок, 12 липня.

Зокрема, артилеристи спільно з відділом розвідки штабу угруповання військ “Харків” та групи повітряної розвідки 3-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії знищили дві причіпні артсистеми “Нона-К”, автомобіль із боєприпасами, склад артилерійських боєприпасів російських загарбників.

“Новий феєричний жест доброї волі від вантажного авто, складу з боєкомплектом та артсистем “Нона-К”, — йдеться у дописі.

Довідково:
“Нона-К” – це радянська/російська причіпна артилерійська система калібру 120 мм. Вона є універсальною артсистемою ствольної артилерії, що поєднує властивості міномета та легкої гаубиці. Вона призначалася для озброєння артилерійських дивізіонів десантно-штурмових бригад.
Ця артсистема може виконувати функції міномета, гаубиці, мортири чи протитанкової гармати. Дальність стрільби звичайними боєприпасами – від 850 до 8850 м, активно-реактивними снарядами – 13 км.

Читайте також:
Трофейним зенітно-ракетним комплексом “Панцир” знищили першу ворожу ціль

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна