Трофейним зенітно-ракетним комплексом “Панцир” знищили першу ворожу ціль

Українські зенітники успішно використовують російський трофейний самохідний зенітно-ракетний гарматний комплекс “Панцир С-1” і знищили ним уже першу ціль.

Про це повідомили у понеділок, 11 липня, в Міноборони України з посиланням на профільне видання “АрміяInform”.

Українські зенітники зазначають, що до автоматичних гармат комплексу підходять 30-міліметрові снаряди, котрі є на озброєнні в ЗСУ. Крім того, вдалося захопити деякий боєкомплект ракет.

“Тепер цей російський “Панцир” воює на боці України і вже збив першу ворожу ціль. Не будемо уточнювати, яку саме. Наразі в строю лише одна така установка, хотілося б цілий дивізіон тих “Панцирів” мати”, — прокоментував речник Командування повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

У Командуванні зауважують, що очікують на «постачання» росією й іншої зброї.

“Сподіваємось, що в результаті контрнаступу українського війська рашисти порадують нас ще й такими зенітними ракетними системами, як С-400. Це буде справжній тріумф для наших зенітних ракетних військ”, — додав Ігнат.

Читайте також:
ЗСУ на Донбасі знищили ворожий “Панцир” вартістю $15 млн. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна