Прокуратура повідомила про підозру воєнкору-пропагандисту з каналу “Россия”

Служба безпеки України та Київська обласна прокуратура заочно повідомили про підозру військовому кореспонденту телеканалу “Россия”. Йому закидають виправдовування збройної агресії РФ проти України та глорифікацію її учасників, а також незаконний перетин державного кордону України (ч. 2 ст. 436-2, ч. 1 ст. 332-2 КК України).

Про це вдень у суботу, 9 листопада, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, журналіст Всеросійської державної телерадіокомпанії у березні 2022 року спільно з військовослужбовцями РФ незаконно перетнув державний кордон України та веде репортажі із зон активних бойових дій. Він висвітлює події на території України з позиції офіційної пропаганди Кремля з метою заподіяння шкоди інтересам Української держави.

“Підозрюваний виступає в ролі «військового експерта» та надає коментарі ряду пропагандистських теле- та радіо каналів РФ. У цих репортажах і коментарях він виправдовує воєнні злочини окупантів, які вбивають цивільних українців та знищують інфраструктуру України. У своєму телеграм-каналі він розмістив ролик з військового аеродрому у Гостомелі на фоні знищеного окупантами транспортного літака АН-225 “Мрія”. Російський пропагандист позиціонує загарбників як визволителів і говорить про необхідність повалення конституційного ладу України”, – зазначає ОГП.

Правоохоронці не називають ім’я пропагандиста.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Читайте також:
Пішла до суду справа колаборанта, який був “старостою” у Бучанському районі під окупантами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна