В РФ надаватимуть статус “ветерана” цивільним, які беруть участь у війні в Україні. Але з умовою

Російська Держдума ухвалила закон про надання статусу ветерана цивільним особам, які беруть участь у бойових діях в Україні. Але за умови, що вони отримають поранення чи держнагороди.

Про це в вівторок, 5 липня, повідомила пресслужба Держдуми.

У пояснювальній записці до документу йдеться, що “цей проєкт федерального закону підготовлений для встановлення статусу ветерана бойових дій цивільним особам, які забезпечують виконання завдань під час “спеціальної військової операції на території України”.

Спікер держдуми В’ячеслав Володін зазначив, що “цивільні особи можуть отримати такий статус лише за умови, що в період виконання ними завдань вони зазнають поранення або будуть відзначені державними нагородами”.

“Йдеться про цивільний персонал збройних сил РФ, ремонтні бригади, лікарів та інших фахівців. Після ухвалення змін до закону про ветеранів вони зможуть отримати заходи соціальної підтримки – податкові та інші пільги”, – сказав Володін.

Цей законопроєкт було внесено до держдуми в середині червня.

Читайте також:
ISW назвав цілі війни Путіна в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна