Поки в Чернігові рятувальники діставали з Десни уламки РСЗВ “Ураган”, поруч купалися діти. ФОТО

Піротехніки та водолази протягом 5-6 липня обстежують чернігівський пляж “Золотий берег” та акваторію Десни на наявність боєприпасів.

Як передає пресслужба ДСНС, уже були виявлені чотириметрові залишки реактивних систем залпового вогню “Ураган”.

Під час роботи піротехніків у річці неподалік купалися люди, було багато дітей.

За допомогою спецобладнання спеціалісти дістали з води залишки “Ураганів”, завантажили їх у броньований автомобіль “КраЗ” та вивезли в безпечне місце для подальшої утилізації.

“Але поговорити ми хочемо не про це. Якщо ви уважно подивитесь на фото, ви побачите багато людей, які купаються на задньому плані. Це переважно діти. Розпочинаючи свою роботу, піротехніки, звичайно, попереджають про небезпеку та просять розійтися, або, принаймні, вийти із води та відійти на безпечну відстань. Зробили це і чернігівські піротехніки. Однак, як бачимо, це аж ніяк не вплинуло на відпочивальників”, – йдеться у повідомленні ДСНС.

“Ми хочемо запитати у вас, шановне товариство: скажіть, що іще повинні робити рятувальники, аби люди припинили гратися у камікадзе та плавати у водоймах, дно яких усіяне смертоносними залізяччям?” – звернулися в ДСНС.

Читайте також:
СБУ затримала російського шпигуна, що збирав дані для ракетних ударів по Чернігівщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна