СБУ викрила російських агентів, що шпигували за ЗСУ на півдні України

Правоохоронці заявили про нейтралізацію російської агентурної групи, яка збирала розвіддані щодо оборони причорноморських районів.

Про це в понеділок, 4 липня, інформує пресцентр Служби безпеки України.

“Під час спецоперації у Миколаївській області затримали трьох глибоко законспірованих ворожих агентів. Вони розвідували бойові позиції та переміщення підрозділів ЗСУ, а також геолокації стратегічних об’єктів критичної інфраструктури в регіоні. Для маскування злочинних дій зловмисники залучали своїх близьких родичів та інших місцевих жителів як інформаторів.

Отримані відомості учасники групи передавали своєму російському куратору у вигляді текстових повідомлень і фотоматеріалів з координатами. Для цього використовували заздалегідь відпрацьовані анонімні телеграм-канали”, – йдеться в повідомленні.

За даними української спецслужби, крім збору розвідданих, зловмисники агітували людей підтримати окупантів і виправдовували їх злочини.

Так вони намагалися розхитувати обстановку в регіоні та розширити коло своїх спільників.

Під час обшуків за місцями перебування російських агентів правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з доказами незаконних дій.

Зараз затриманим повідомлено про підозру за:

  • ч. 3 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України),
  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада),
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) Кримінального кодексу України.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту.

Читайте також:
У Запоріжжі виявили російського льотчика, що міг шпигувати на ворога

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна