У Білорусі продовжили мобнавчання, лікарів не випускають із країни, – ГШ

У Білорусі продовжили термін мобілізаційного навчання, а лікарям заборонили виїздити за межі країни.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 6:00 суботи, 2 липня.

“На Волинському та Поліському напрямках, за наявною інформацією, в збройних силах Республіки Білорусь продовжено терміни проведення мобілізаційного навчання до 9 липня поточного року (попередні терміни 22 червня – 1 липня 2022 року). У рамках проведення зазначених заходів, через військові комісаріати Гомельської області триває вручення повісток. Крім того, лікарям повідомлено про заборону виїзду за межі країни”, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в період з 28 червня в Гомельській області Білорусі проводить військові збори з військовозобов’язаними. В регіоні масово виписують повістки чоловікам, але пояснюють це лише звіркою облікових даних.
У Генштабі ЗСУ не виключають проведення демонстративних і провокаційних дій підрозділами збройних сил Білорусі в прикордонних з Україною районах і ведення розвідки. Ознак створення ударного угруповання, достатнього для наступу на Україну, немає.

Читайте також:
На кордоні з Україною перебуває сім батальйонів білоруської армії, прямий наступ малоймовірний, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна