Нафтогаз майже втричі збільшить імпорт пального

“Нафтогаз” планує наростити імпорт пального з 5,6 тисяч тонн у червні до 15,6 тисяч тонн у липні і стати “лідером на ринку” нафтопродуктів за декілька місяців.

Про це в четвер, 30 червня, повідомив голова НАК “Нафтогаз” Юрій Вітренко.

Він зазначив, що “Нафтогаз”, як національна компанія “долучився до вирішення задачі з ліквідації дефіциту, який виник на ринку нафтопродуктів наприкінці квітня”.

У середньому протягом останніх місяців компанія нарощувала імпорт нафтопродуктів у 2,5 рази, зокрема – у 2,8 раза у липні, коли компанія планує імпортувати 15,6 тисяч тонн бензину та дизелю.

“Нафтогаз” мав можливість законтрактувати в десятки разів більші обсяги. Але на заваді їх імпорту стали логістичні обмеження в доставці нафтопродуктів з великих портів Європи, де є ресурс, до кордону України. З цією проблемою зіштовхнувся не лише ми, а й усі інші імпортери”, – зазначив Вітренко.

“Якщо такі темпи нарощування імпорту нафтопродуктів зберігатимуться й надалі, то вже за декілька місяців Нафтогаз може стати лідером на ринку”, – додав він.

Читайте також:
Рада повернула мита і ПДВ на імпортні товари й розмитнення авто

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна