Куплені в Британії вантажівки для ЗСУ вже вирушили в Україну, – Порошенко

Перша партія з 12 вантажівок Leyland DAF 45.150, придбаних коштом волонтерів і Фонду Порошенка, вирушила в Україну з Великої Британії.

Про це повідомив народний депутат, п’ятий президент України Петро Порошенко у фейсбуці.

Йдеться про повнопривідні дизельні вантажівка, оснащені лебідкою, здатні перевозити все, що потрібно для фронту. Боєкомплект, продукти харчування та бійців, воду і солярку в бочках. Вивезе тонами все, що необхідне на позиції – від деревини і скоб до мін та снарядів

Порошенко також зазначив, що вже внесли заставу за другу партію із 16 вантажівок.

“Частина автомобілів обладнані кранами для завантажування крупнокаліберних боєприпасів і РСЗО – вручну не натягаєшся. Cподіваємось, що вже через тиждень ці машинки будуть на фронті”, – сказав Порошенко.

Він подякував усім волонтерам, хто приєднався до цього проєкту і продовжує допомагати армії. Як відомо, Фонд Порошенка традиційно подвоює суму, зібрану волонтерами ГО “Справа Громад” та “Res_Publika. Брати по зброї”.

Читайте також:
Порошенко пропонує створити спеціальний орган, щоб виконати “дорожню карту” руху до ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна