Порошенко пропонує створити спеціальний орган, щоб виконати “дорожню карту” руху до ЄС

Лідер партії “Європейська солідарність”, експрезидент Петро Порошенко закликає парламент та уряд України створити спільний орган для виконання “дорожньої карти” щодо статусу країни-кандидата у члени Євросоюзу для України.

Про це п’ятий президент України заявив, виступаючи у неділю, 19 червня, з трибуни Верховної Ради.

На думку Порошенка, цей орган має визначати дати, перелік і необхідність кроків для того, щоб реалізувати настанови Єврокомісії.

“Після Угоди про асоціацію, яку ми в цьому залі ратифікували, і я мав честь підписати, після безвізу, після поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, після внесення змін до Конституції України, визначивши для України обов’язковим курс на членство в Європейському Союзі і НАТО, є абсолютно логічним отримання статусу країни-кандидата в члени ЄС”, – вважає п’ятий Президент. 

“Це Збройні сили України, героїчні наші воїни, солдати й офіцери, волонтери, народ України своєю кров’ю виборов право отримати статус кандидата, – підкреслив Порошенко. – У кого зараз підніметься рука відмовити Україні і українцям?”
Нагадаємо, 17 червня Єврокомісія підтвердила, що наша держава заслуговує бути кандидатом на вступ до ЄС, проте вказала на сім блоків реформ, які Україна має здійснити (завершити):
– реформа Конституційного суду
– продовження судової реформи
– антикорупційна реформа, включно з призначенням керівника САП
– боротьба з відмиванням коштів
– втілення антиолігархічного закону
– узгодження аудіовізуального законодавства з європейським
– зміна законодавства про нацменшини.
 Читайте також:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна