Франція посилить військову допомогу Україні і зміцнить свій контингент на східному фланзі НАТО

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про одностайне рішення держав-членів НАТО посилити економічну, гуманітарну та військову підтримку України.

Про це в четвер, 30 червня, інформує “Інтерфакс-Україна”.

“Союзники виконують свої обов’язки. Франція дуже швидко поставить (Україні) шість додаткових самохідних артилерійських установок “Цезар”, а також бронетехніку”, – сказав Макрон на пресконференції після завершення в Мадриді саміту НАТО.

Він охарактеризував обстановку в Україні як “надзвичайно серйозну”.

Президент Франції також оголосив про плани посилення французької військової присутності на східному фланзі Північноатлантичного альянсу.

“Ми ухвалили рішення про військове посилення на східному фланзі НАТО”, – наголосив Макрон.

Він також заявив, що саміт, що завершився, відзначений дуже важливим кроком, що стосується приєднання Швеції і Фінляндії до НАТО, на яке отримано згоду Туреччини.

“Це рішення зміцнить їхню безпеку і дасть змогу зробити значний внесок у нашу колективну позицію і нашу європейську безпеку. Я дякую Туреччині за те, що вона приєдналася до консенсусу, що поважає суверенний вибір”, – сказав Макрон.

Читайте також:
Україна здатна відбити війська РФ цього року, – Джонсон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна