Україна повернула 144 військових, із них 95 – оборонці “Азовсталі”

У рамках найбільшого із 24 лютого обміну полоненими Україна повернула 144 військових, з яких 95 – захисники “Азовсталі”.

Про це ввечері в середу, 29 червня, інформує пресслужба Головного управління розвідки МОУ.

“Проведено черговий обмін полоненими, завдяки якому додому повернулись 144 українських захисники. Це найбільший обмін від початку повномасштабного російського вторгнення.

Зі 144 звільнених – 95 оборонці “Азовсталі”. Серед них – 43 військовослужбовці полку “Азов”, – йдеться в повідомленні.

Загалом звільнено 59 бійців Національної гвардії, 30 – Військово-морських сил, 28 – Збройних сил України, 17 – Державної прикордонної служби України; дев’ять – Територіальної оборони; один боєць Національної поліції України.

Із них 23 офіцери та 69 військовослужбовців сержантського та старшинського складу. Найстаршому зі звільнених виповнилось 65 років, наймолодшому – 19.

У ГУР зазначили, що більшість звільнених українців мають важкі ушкодження: вогнепальні та осколкові поранення, вибухові травми, опіки, переломи, ампутації кінцівок.

Всі вони отримують належну невідкладну медичну та психологічну допомогу.

Читайте також:
“Чмоню” звільнили з полону за обміном, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна