На Харківщині росіяни били з РСЗВ та авіації, двоє загиблих

Російські війська упродовж минулої доби били по Харківщині із РСЗВ та влучали ракетами по об‘єктах цивільної інфраструктури, щонайменше 2 людей загинули, 8 людей отримали порання, в області зафіксовані численні руйнування.

Про це в середу, 29 червня, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов.

“У Харкові постараждали Індустрістріальний, Шевченківський та Слобідський райони. Вдень ворог обстріляв Індустріальний район, 5 осіб госпіталізували. Пошкоджені приватні будинки, господарчі будівлі та складські території. Близько 23 години окупанти вдарили по Шевченківському району. Унаслідок вибуху в будинку вибило вікна, 1 жінка отримала осколкові поранення та була госпіталізована. Після 23 години росіяни вдарили ще раз по одному з об’єктів інфраструктури Слобідському району. Виникла пожежа. Постраждалих, попередньо, немає”, – йдеться в повідомленні.

Також протягом доби окупанти обстрілювали Ізюмський, Чугуївський, Харківський, Богодухівський райони області.

У Печенігах Чугуївського району пошкоджені котельня, лікарня, дитячий майданчик та житлові будинки.

Село Івашки Золочівської громади росіяни обстрілювали із артилерії, а поблизу села Явірське завдали авіаудару із вертольотів Ка-52.

Внаслідок обстрілу Циркунів, Харківського району 2 людей загинули (чоловіки 29 та 36 років), ще 1 отримала поранення. Також 2 людей отримали поранення у Дергачівській громаді.

Синєгубов повідомив, що Збройні сили України відбили штурм і змусили окупантів відійти в районах Дементіївки, Довгалівки та Залимана.

Голова ОВА підкреслив, що захисники тримають позиції, зокрема і “на гарячому Ізюмському напрямку”.

Читайте також:
Росіяни закріплюються в районі Вуглегірської ТЕС, – Генштаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна