Екіпаж “Госпітальєрів” потрапив у ДТП: є загибла та важкопоранені

Екіпаж медичного батальйону “Госпітальєри” потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. Одна медик загинула, є важко поранені.

Про це у вівторок, 28 червня, повідомила командир батальйону, народний депутат Яна Зінкевич. 

З її слів, автобус парамедиків “Кракен” зіштовхнувся з військовим КрАЗом.

“Наше сонечко Австрійка, після 30 хвилин боротьби за життя, нажаль, померла. Вона отримала ушкодження голови, несумісне з життям. Останні роки вона проживала та мала родину в Австрії, але за покликом серця повернулась в Україну, що рятувати поранених, і за останні дні надала допомогу десяткам поранених”, – розповіла Зінкевич.

“Наш травматолог Корінф, громадянин Греції, але в душі українець, отримав складну травму руки, внаслідок чого його права кисть ампутована, і він уже не зможе працювати по своїй спеціальності”, – повідомила Зінкевич на сторінці у ФБ. 

“Анастезіолог Катя отримала важкі ушкодження ніг. Це був перший день її ротації. Анастезист Док, нейрохірург Юзік та водій Алекс отримали ушкодження середнього ступеня. Весь екіпаж зараз знаходиться в лікувальних закладах, та опісля проходитиме реабілітацію”, – додала Зінкевич.

Автобус “Госпітальєрів” “Кракен” зсередини. Фото: ФБ Яна Зінкевич

“Наш “Кракен” здійснив свою місію та вивіз стільки поранених, скільки встиг, а це десятки врятованих життів.
Зараз ми маємо провести в останній шлях наше сонечко Австрійку. Та підтримати її родину. Прощання та молебень будуть відбуватись у Михайлівському соборі у четвер о 12.30″, – зазначила командир.

Австрійка

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 125 – 28.06.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна