​Найдорожчий проєкт фонду: “Повернись живим” придбав 10 безпілотників PD-2 для українських воїнів. ВІДЕО

Фонд “Повернись живим” придбав десять безпілотних комплексів PD-2 із пересувними наземними станціями, загальною вартістю приблизно 300 мільйонів гривень.

Це – найдорожчий проєкт в історії фонду, інформує пресслужба “ПЖ” у п’ятницю, 24 червня.

Всього в комплекси входить 20 літаків PD-2 та десять автівок-наземних станцій, переобладнаних у пересувні командні пункти управління.

“Дякуємо за підтримку! І рухаємося далі. Вже зовсім скоро покажемо вам результати роботи PD-2 на передовій й розкажемо про наш новий масштабний проєкт”, – зазначили в фонді.

Довідково

PD-2 – багатоцільові, головним чином розвідувальні безпілотні комплекси вітчизняного виробництва, розроблені українськими UkrSpecSystems та виготовлені в Україні. Це один із кількох БПЛА українського виробництва з радіусом польотів у понад 200 кілометрів. Безпілотник має двигун внутрішнього згоряння і долає значно більші дистанції у порівнянні з електричними літаками. Сумарна протяжність маршруту PD-2 на одні заправці може сягати 1000 і більше кілометрів.

Для злету PD-2 не потрібен аеродром. Ці БПЛА мають шасі, злітають вертикально та можуть працювати у повітрі до 12 годин. Вони обладнані якісним цільовим навантаженням. Встановлені камери власного виробництва мають п’ятикратний оптичний зум на тепловізорі і збільшення до 30 разів. Апарат може чітко визначати координати об’єктів у кадрі на відстані понад 5 кілометрів та автоматично відстежують переміщення цілей. Він використовує військові стандарти зв’язку з псевдовипадковим перелаштуванням робочої частоти, максимально захищений від дії ворожих РЕБ, що робить його стійким до подавлення як навігації, так і каналів керування.

Всі ці комплекси з безпілотниками оперативно-тактичного рівня мають потрапити до рук досвідчених та професійних пілотів. Вони коригуватимуть стратегічно важливі удари, що їх здійснюватимуть “Точка-У” чи американська ракетна артилерійська система HIMARS.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 120 – 23.06.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна