Ліквідований “вагнерівець” Ілля Мазаєв – автор книги “Их там нет”

Збройні сили України ліквідували російського найманця з ПВК “Вагнера”, офіцера ЗС РФ Іллю Мазаєва (“Мазая”).

Як передає “Новинарня“, про ліквідацію Мазаєва в п’ятницю, 24 червня, повідомив військовий блогер, офіцер ЗСУ Анатолій Штефан.

“Командир зенітно-ракетного взводу старший лейтенант Ілля Мазаєв, автор книги “Их там нет”, продовження своєї історії вже не напише. Офіційно денацифікований і демілітаризований. Слава нації! Смерть ворогам”, – написав Штефан.

51-річного “Мазая” раніше внесли до бази сайту “Миротворець”. Там зазначається, що його справжнє ім’я – Орлов Євген Михайлович. Окупант був найманцем ПВК “Вагнер”, автор автобіографічної книги про злочини російських військових у Сирії та Лівії – “Их там нет”. Також брав участь у боях на Донбасі в 2014 році.

“Орлов так хотів слави, що до останнього дня розміщував фото та відео своєї участі у бойових діях в Україні, водночас зливаючи позиції орків на Донбасі. Використовуючи ці дані, Збройні сили України завдали кілька точних артилерійських ударів по “вагнерівських” базах, один з яких, ймовірно, накрив Орлова-Мазаєва, а з ним іще кілька десятків «іхтамнетів»”, – йдеться в повідомленні на “Миротворці”.

Читайте також:
Розвідка Британії пояснила, чому Росія використовує пілотів-найманців “Вагнера”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна