Джонсон застеріг від пошуку “поганого миру” в Україні

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон попередив, що країни G7 і союзники по НАТО не мають заохочувати Україну погоджуватися на невигідні умови миру тоді, коли жорстока війна Росії затягується.

Про це в п’ятницю, 24 червня, інформує Politico.

Глава уряду Сполученого Королівства повторив про своє занепокоєння тим, що зараз у світі настало багато втоми від України. Він закликав західні держави “дати українцям стратегічну витривалість”.

“Моє послання колегам по G7 і в НАТО зокрема… зараз не час домовлятися і заохочувати українців погоджуватися на поганий мир, на мир, заради якого їм пропонують відмовитися від частини території в обмін на припинення вогню”, – сказав Борис Джонсон, виступаючи перед журналістами, які подорожували з ним до Руанди.

Він попередив, що такий сценарій стане катастрофою, яка, ймовірно, надасть сміливості президенту Росії Володимиру Путіну і завдасть світові додаткових економічних збитків.

“Настав час визнати, що українцям потрібна допомога, щоб змінити динаміку на Донбасі, в Сєвєродонецьку, а потім у районі сухопутного мосту на півдні”, – додав він.

Джонсон наголосив на важливості продовольчої безпеки, вирушаючи на зустріч глав урядів країн Співдружності в столиці Руанди Кігалі. “Деякі з найбідніших країн світу абсолютно залежать від постачання зерна з України”, – сказав Джонсон.

Він виключив відправку флоту для розблокування українського експорту, але наголосив на необхідності знайти спосіб вивезення зерна, який не перебуває під контролем Путіна.

Читайте також:
Розвідка Британії пояснила, чому Росія використовує пілотів-найманців “Вагнера”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна