Суд заборонив Прогресивну соціалістичну партію Наталії Вітренко

Восьмий апеляційний суд ухвалив рішення про заборону Прогресивної соціалістичної партії Наталії Вітренко.

Про це в четвер, 23 червня, інформує сайт руху “Чесно”.

Майно, кошти та активи політичної сили мають перейти у власність держави.

Суд розглядав звернення, підготовлене на підставі указу президента, рішення РНБО та відповідного реагування Служби безпеки України на загрози національній безпеці.

Ніхто з представників Прогресивної соціалістичної партії не взяв участі у судовому засіданні.

Судді не допустили на слухання справи нікого з громадських активістів чи журналістів. Відтак засідання відбулось за зачиненими дверима, як і 20 червня, коли суд заборонив партію партії “Опозиційна платформа – За життя“.

У представників партії є можливість оскаржити рішення суду у Верховному суді протягом 20 днів.

Прогресивна соціалістична партія України була зареєстрована 1996 року і відтоді її незмінно очолює Наталія Вітренко. Вона невдало балотувалася від цієї політсили на президентських виборах у 1999 та 2004 роках.

У своїй програмі Вітренко пропонувала міждержавний союз з Росією та Білоруссю, організовувала спільні мітинги проти вступу України в НАТО.

Окрім ПСПУ, суд уже заборонив діяльність партій “ОПЗЖ”, “Опозиційний блок”, “Партії Шарія”, “НАШІ”, “Блок Володимира Сальдо”, “Соціалістичної партії України”, партії “Держава”, “Соціалісти”, “Справедливість та розвиток”, “Лівої опозиції” та “Союз лівих сил”.

Читайте також:
За кордоном перебувають близько десяти депутатів із ОПЗЖ, – Стефанчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна