Фонд “Повернись живим” отримав право купувати військові товари з-за кордону

“Повернись живим” став першим в Україні благодійним фондом, що отримав офіційне право купувати товари військового призначення з-за кордону.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці фонду у фейсбуці в середу, 22 червня.

“З кінця березня фонд зареєстрований як суб’єкт здійснення міжнародних передач товарів, зокрема, товарів військового призначення у Державному експортному контролі України”, – розповіла юристка фонду Руслана Величко.

Тепер благодійники можуть передавати на фронт не тільки певний вид оптики, зв’язку тощо, а й засоби “активного ураження”, які є на озброєнні у армії США та інших передових європейських країн.

Цей статус також дає право представникам фонду купувати у виробників відповідні товари без посередників, що не тільки буде дешевше, але й убезпечить від закупівлі неякісного товару від недобросовісних продавців.

“Звісно, основну увагу ми будемо концентрувати саме на летальному озброєнні, яке посилить наші Збройні сили. Ми готові і спроможні купувати та передавати на баланс у військові частини ударні БПЛА, гвинтокрили, боєприпаси та багато чого іншого, що пришвидшить нашу перемогу”, – зазначили в фонді.

Сьогодні благодійники вже реалізують угоди на загальну суму близько 20 млн доларів.

Читайте також:
Фонд “Повернись живим” придбав для саперів спорядження на 7 млн грн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна