Британія не дала візи російським депутатам для участі в сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ

Велика Британія відмовила в наданні віз російській делегації, яка мала взяти участь у липневій сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ в Бірмінгемі.

Про це у середу, 22 червня, заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров, передає “Європейська правда” з посиланням на росЗМІ.

“Ми отримали, по суті, обурливу відповідь про те, що уряд Великої Британії – дослівно – не може видати візи членам російської делегації в ПА ОБСЄ, з якою би метою вони не відвідували країну”, – сказав Джабаров.

Він додав, що Росія заздалегідь просила керівництво Парламентської асамблеї “вирішити питання про надання британською стороною гарантій видання нашим парламентаріям в’їзних віз” для участі в “цьому найважливішому міжпарламентському заході”.

Після цього віцеспікер Держдуми Петро Толстой заявив, що рішення Лондона не видавати візи делегації РФ до ПА ОБСЄ “робить резолюції Асамблеї нелегітимними для РФ”.

Ще у березні Велика Британія наклала санкції проти російських депутатів, які голосували за “незалежність” псевдореспублік Донбасу. Ці санкції зокрема забороняють в’їзд на британську територію.

Читайте також:
РФ готується перекинути на Донбас велику кількість резервних підрозділів, – розвідка Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна