Велика Британія заморожує активи 370 росіян і білорусів

Велика Британія запроваджує 15 березня санкції проти 370 осіб з Росії та Білорусі, зокрема, російських олігархів і членів їхніх сімей, російських політиків і пропагандистів Путіна. 

Про це йдеться в офіційному повідомленні уряду Сполученого Королівства

“Сьогоднішні історичні санкції включають більше російських олігархів та членів їхніх сімей, політичних союзників і пропагандистів Путіна. Велика Британія накладає санкції на ще понад 370 осіб, 51 з яких є олігархами та членами їхніх сімей”, – йдеться в повідомленні.

За приблизною оцінкою уряду, олігархи, на яких накладені санкції, володіють активами загальною вартістю понад 100 мільярдів фунтів стерлінгів.

Британські активи осіб, які потрапили у санкційний список, будуть заморожені, жоден громадянин або компанія Великобританії не може мати з ними бізнес, також їм заборонено подорожувати до або з Великобританії.

Зокрема, під санкції потрапили:

– Михайло Фрідман, засновник «Альфа-банку», найбільшого приватного банку Росії та інвесткомпанії LetterOne. Його статки оцінюють в 11,9 мільярда фунтів стерлінгів.

– Герман Хан, бізнес-партнер Авена і Фрідмана в «Альфа-Банку» і LetterOne. Його статок оцінюють у 7,8 мільярда фунтів стерлінгів.

– Петро Авен, який був президентом «Альфа-банку» та співзасновником LetterOne. Його статок оцінюють у 4 мільярди фунтів стерлінгів.

– Олексій Мордашов, мажоритарний акціонер металургійної компанії «Северсталь». Його статки оцінюють у 22,4 мільярда фунтів стерлінгів.

– Андрій Мельниченко, засновник EuroChem Group. Капітал оцінюють у 13,7 мільярда фунтів стерлінгів.

– Віктор Вексельберг, власник групи компаній «Ренова». Його статок оцінюють у 6,8 мільярда фунтів стерлінгів.

– Олександр Пономаренко, голова правління найбільшого аеропорту Росії “Шереметьєво”. Статки оцінюють у 2,22 мільярда фунтів стерлінгів.

– Дмитро Пумпянський, власник і голова ВАТ «ТМК». Його статок оцінюють в 1,84 мільярда фунтів стерлінгів.

– Вадим Мошкович, голова ради директорів Групи «Русагро». Його статки оцінюють в 1,84 мільярда фунтів стерлінгів.

Також у санкційний список потрапили прем’єр-міністр РФ Михайло Мішустін, міністр оборони Сергій Шойгу, колишній президент Росії Дмитро Медведєв, прессекретар Путіна Дмитро Пєсков і речниця російського МЗС Марія Захарова. 

Після сьогоднішнього рішення уряду в санкційному списку Великої Британії опинились понад 1000 фізичних і юридичних осіб з Росії.

«Ми йдемо далі й швидше, ніж будь-коли, вражаючи найближчих до Путіна – від великих олігархів до його прем’єр-міністра та пропагандистів, які розповсюджують його брехню та дезінформацію. Ми притягуємо їх до відповідальності за причетність до злочинів Росії в Україні», – зазначила міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс. – Тісно співпрацюючи з нашими союзниками, ми продовжуватимемо посилювати тиск на Путіна та припиняти фінансування російської військової машини».

За її словами, Велика Британія продовжить тиск на російську економіку у найближчі дні, а уряд повністю використає повноваження, необхідні для подолання найбільшої кризи безпеки в Європі з часів Другої світової війни.

Читайте також:
Британія ввела санкції проти 386 депутатів Держдуми РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна