Війська РФ захопили Тошківку на Луганщині

Ворог захопив селище міського типу Тошківка, що на південний схід від Лисичанська Луганської області.

Про це в ефірі національного телемарафону у вівторок, 21 червня, голова Сєвєродонецької районної військової адміністрації Роман Власенко.

“На сьогоднішній день, за нашою інформацією, Тошківка повністю окупована росіянами. Вони намагаються продавити оборону наших хлопців між Мирною Долиною і Гірським. Були зупинені вчора, але тиск триває”, – цитує Власенка “Радіо Свобода”.

Тошківка на мапі Донбасу 21 червня 2022

За словами Власенка, фактично вся Луганська область є наразі епіцентром протистояння між ЗСУ та російською армією. На його думку, цей тиждень може бути вирішальним, а бої інтенсивнішими.

Цю інформацію також підтвердив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону.

“Так, на жаль, ворог мав успіх. Вони кинули туди величезну кількість важкої техніки, особового складу – більше півтори батальйонно-тактичної групи. Вони мали успіхи та захопили Тошківку станом на сьогодні. Продовжуються обстріли по всій території і намагання зробити оточення по трасі Лисичанськ-Бахмут, але поки що в цьому напрямку успіху немає”, – сказав Гайдай.

Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні про цей напрямок повідомив зокрема таке: “На напрямку Тошківка – Підлісне ворог оволодів населеними пунктами Підлісне та Мирна Долина, закріплюється на зайнятих рубежах. Також має частковий успіх в районі населеного пункту Гірське”.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 118 – 21.06.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна