Шольц: Політика Меркель щодо Росії не була помилкою, але не подбали про енергонезалежність

доповнено

Політику своєї попередниці Ангели Меркель щодо РФ канцлер Німеччини Олаф Шольц не вважає помилкою.

Про це він заявив в інтерв’ю dpa, передає Welt.

Шольц загалом захистив політику примирення Меркель із Росією.

“Спроба примирення ніколи не може бути помилковою, як і спроба мирно уживатися. Я бачу себе поряд зі своєю попередницею”, – пояснив бундесканцлер.

Він також підтримав рішення Меркель у 2008 році виступити проти вступу України до НАТО, коли Києву на Бухарестському саміті могли надати План дій щодо членства.

“Критеріям вступу до НАТО має відповідати будь-яка країна, яка бажає вступити до Альянсу. Вступ України до НАТО не стояв на порядку денному. Про це знали всі, зокрема й президент Росії, до речі. Тому абсурдно, що Путін виправдовував свою атаку на Україну зокрема й тим, що в якийсь момент Україна може раптом там опинитися”, – сказав Олаф Шольц.

Водночас Шольц розкритикував енергетичну політику Меркель.

“Було помилкою те, що ми надто сконцентрували наші енергопостачання з Росії, не побудувавши необхідної інфраструктури, щоб ми могли швидко змінити курс, якщо станеться найгірше”, – сказав федеральний канцлер.

Читайте також:
Німеччина планує додаткові заходи для економії газу


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна