Росіяни мобілізують на війну “зеків” з “ЛНР”, – СБУ

Ворог почав залучати на передову  ув’язнених, констатують в СБУ, посилаючись на допит мешканця “ЛНР”, котрий потрапив в український полон.

Чоловік, який утретє відбував тюремний термін, пішов воювати проти України, аби не сидіти у тюрмі за крадіжку.

“Після того,  у 2021 році він знову вчинив правопорушення, то отримав пропозицію: сісти в тюрму вчетверте чи підписати контракт на службу у бойовиків. Так у липні 2021 року злочинець став до лав «народної міліції ЛНР». З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну його відправили на фронт. Щоправда, «вояк» більшість часу провів під вартою у комендатурі, оскільки його спіймали на пияцтві”, – йдеться в повідомленні у телеграм-каналі СБУ.

Наприкінці травня окупанти мобілізували всі “резерви”, щоб захопити Сєвєродонецьк. Тож і цього бойовика звільнили з-під варти в комендатурі й кинули в бій.

Та вже за 3 дні боїв ексув’язнений здався у полон ЗСУ.

“Це не наша війна, продовжувати її немає смислу”, – каже на допиті полонений.

Читайте також:
СБУ: Росія мобілізувала майже всіх чоловіків із “ДНР”


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна