Командувача ВДВ РФ зняли з посади за масові втрати десантників під Києвом – ЗМІ

Командувача ВДВ РФ генерал-полковника Андрія Сердюкова відсторонили від посади за масові втрати в лавах російських десантників, передає Укрінформ інформацію Інституту дослідження війни (ISW).
“На Сердюкова поклали відповідальність за низьку ефективність та великі втрати серед російських підрозділів ВДВ, особливо під час операцій у перші тижні після широкомасштабного вторгнення під Києвом”, – йдеться у повідомленні.
Згідно з інформацією джерел  ISW, на місце Сердюкова призначили нинішнього начальника штабу Центрального військового округу, генерала-полковника Михайла Теплінського, уродженця Донецької області.

Андрій Сердюков, який, ймовірно, керував операцією із захоплення Криму у 2014 році, згодом очолював російське військове угруповання в Сирії. В січні цього року – керував контингентом ОДКБ, введеним у Казахстан для придушення антиурядових протестів.

Читайте також:
Американська розвідка підтвердила, що начальник генштабу ЗС РФ Герасимов був на Донбасі, – CNN

 

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна