Захід допускає три сценарії розвитку війни РФ проти України, – CNN

Представники західних розвідслужб припускають, що війна Росії проти України досягла критичної стадії, яка може визначити результат конфлікту.

Про це у середу, 15 червня, повідомляє CNN.

За даними телеканалу, західні чиновники розглядають три основні сценарії Кремля:

  • перший з можливих сценаріїв: Росія поступово захоплюватиме нові території Луганської та Донецької областей.
  • другий сценарій: якщо жодна зі сторін не матиме змоги просуватися, війна в позиційній фазі триватиме місяцями чи навіть роками, з великими втратами для обох сторін та наслідками для світової економіки.
  • третій сценарій, який вважають найменш ймовірним, – що Росія скоригує свої цілі, заявить, що нібито досягла мети і спробує підготувати грунт для завершення бойових дій.

Якщо ж Росії вдасться закріпитися на захоплених територіях, у США побоюються, що Путін почне використовувати їх як плацдарм для подальшого наступу вглиб України.

Західні чиновники вважають, що РФ у боях на сході України перебуває у вигідніших умовах виключно за рахунок переваги у кількості живої сили. Однак, після важких боїв з великими втратами з обох боків може відчуватися нестача особового складу.

Росія зазнала втрат до третини своїх сухопутних військ, однак намагатиметься добиватися нових успіхів, не проводячи загальну мобілізацію, яка вважається для Путіна політично небезпечним кроком. При цьому офіційні особи США та інших західних країн не бачать жодних ознак того, що прихильність Путіна до ведення дорогої війни слабшає.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 112 – 15.06.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.