Євросоюз, Єгипет і Ізраїль домовилися про експорт газу до Європи

У Каїрі підписаний тристоронній Меморандум про взаєморозуміння між ЄС, Єгиптом та Ізраїлем щодо експорту природного газу до Європи.

Про це в середу, 15 червня, інформує пресслужба Єврокомісії.

Природний газ з Ізраїлю, Єгипту та інших джерел у регіоні Східного Середземномор’я поставлятиметься до Європи через єгипетську інфраструктуру експорту зрідженого газу.

“Сторони працюватимуть разом над стабільним постачанням природного газу таким чином, щоб це відповідало довгостроковим цілям декарбонізації та на основі ринкових цін”, – йдеться у заяві.

ЄС та Єгипет домовилися співпрацювати у сфері відновлюваних джерел енергії, водню та енергоефективності.

Євросоюз і Єгипет розроблять Середземноморське водневе партнерство для сприяння інвестиціям у виробництво електроенергії з відновлюваних джерел, зміцнення та розширення електричних мереж, включаючи транссередземноморські інтерконектори, виробництво відновлюваних джерел енергії та низьковуглецевого водню, а також будівництво інфраструктури зберігання, транспортування та розподілу.

Читайте також:
“Щоб не дратувати Путіна”: Шольц відмовився від повної націоналізації німецького підрозділу Газпрому, – Bloomberg

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна