СБУ: Київська компанія вела аптечний бізнес у Донецьку і фінансувала бойовиків “ДНР”

Правоохоронці викрили столичну фармацевтичну компанію, яка переказала майже 8 млн гривень терористичній організації “ДНР” через аптечний бізнес.

Про це в середу, 15 червня, повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

“Під час контррозвідувальної операції у Києві заблоковано діяльність комерційної структури, яка перерахувала до «бюджету» так званої «ДНР» майже 8 млн грн”, – ідеться в повідомленні.

За даними спецслужби, гроші надходили до окупаційної адміністрації як сплата “податків” від мережі аптек, які працюють на території ОРДО.

Одержані кошти ватажки терористів використовували для матеріально-технічного забезпечення угруповань, які беруть участь у повномасштабній агресії РФ проти України.

До злочинної діяльності причетні двоє керівників київського підприємства, які мали понад 50 аптек у тимчасово окупованому Донецьку.

Вони “перереєстрували” торговельні точки, щоб вести незаконний бізнес.

У столичному офісі ділків правоохоронці виявили докази фінансово-господарської діяльності у так званій “ДНР”, зазначає пресслужба СБУ.

Обом організаторам оборудки повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
Відмова від російських і білоруських ліків не спричинить дефіциту, – МОЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна