80-та бригада ДШВ встановила новий артилерійський рекорд. ВІДЕО

Артилеристи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ спалили чимало ворожої техніки на одному із напрямків. В Командуванні ДШВ кажуть, що гармаші бригади встановили новий артилерійський рекорд.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби КДШВ у середу, 15 червня.

 “13 червня 2022 року артилеристи-десантники, так би мовити, зірвали черговий, “гарматний” “джек-пот”! І який!” – пишуть у Командуванні.

Зазначається, що під час проведення загальної системи вогневого враження, в районі одного з населених пунктів на східному напрямку артилерія 80-ї бригади знищила:

  • два комплекси реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) 9К57 “Ураган” калібру 220 мм,
  • одну бойову транспортно заряджаючу машину (БТЗМ) до “Урагану”,
  • один БТР,
  • бронеавтомобіль “Тигр”,
  • дві вантажівки,
  • склад з боєприпасами (судячи з сили вибуху, ймовірно, з ракетами до “Урагану”).

Крім того, протитанкові підрозділи 80-ї бригади в той же день протитанковим ракетним  комплексом “Стугна-П” спалили ворожий танк і БМП.

“І все протягом одного дня!!! Знову рекорд! До речі, ще на початку російського вторгнення, інший підрозділ ЗСУ, в березні 2022 року, також знищив один комплекс РСЗВ 9К57 “Ураган”, експортна вартість якого, приблизно 10 мільйонів доларів. І от тепер, колекцію ліквідованої “серйозної” техніки окупантів, вже аж на дві одиниці, поповнили ( а значить на 20 мільйонів доларів зменшили бюджет країни агресора) і львівські десантники”, – резюмували в КДШВ. 

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 112 – 15.06.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна