Під Сєверодонецьком загинув аеророзвідник, співвласник піцерії Pizza BRO Іван Чеканюк

У неділю, 11 червня, у Михайлівському соборі в Києві попрощалися з аеророзвідником Іваном Чеканюком, який загинув у бою під Сєвєродонецьком.

Іван Чеканюк “Котигорошко” відомий як співвласник піцерії Pizza BRO. Він із села Гірка Полонка Луцького району Волинської області.

Із 2011 року він був членом націоналістичної молодіжної організації “Національний альянс”, гартувався в патріотичних таборах та вишколах.

Проти російських загарбників він воював ще з 2014 року, у складі батальйону “Азов”, Визволяв Мар‘їнку, брав участь у боях біля Іловайська, Павлополя, Чермалика, Гнутового.

“Іван брав участь у бойових діях з 2016 року у складі 59-ї бригади ЗСУ. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну воював на Київщині (під Мощуном, Мотижиним, Бузовою, Ясногородкою, Поліським – “Н”), брав участь в операціях на Миколаївському напрямку”, – пише про загиблого земляка Боратинська громада, що на Волині.

Як розповіли в “Аеророзвідці”, у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади 2016 року підрозділ Чеканюка виявив ДРГ противника. У результаті запеклого бою та переслідування ворога вдалося знищити сімох ворогів, захопити засоби зв’язку, боєприпаси та спорядження.

“Котигорошко організовував прикриття поранених і тих, хто надавав їм першу медичну допомогу. Він виніс із поля бою поранених побратимів, а також зброю, боєкомплекти, спорядження. Боєць також отримав поранення”, – ідеться в повідомленні “Аеророзвідки”.

Іван Чеканюк був нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Читайте також
На війні загинув “Рекрут” Олексій Чубашев, воїн і журналіст

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна