“Паспортизація” в Херсоні: документ РФ отримали 23 колаборанти на чолі з Сальдо

У тимчасово окупованому Херсоні паспорти громадянина РФ прийшли перші 23 людини, зокрема самопроголошений “голова адміністрації області” Володимир Сальдо.

Про це в суботу, 11 червня, пише російське пропагандистське “РИА Новости”.

Акція паспортизації, за повідомленням урядового інформагентства, присвячена Дню Росії – національному святу, яке відзначають 12 червня. Тому колаборант Сальдо проходив паспортизації в оточенні російських ЗМІ.

Кадр відео

На відео, яке поширило агентство ТАСС, показано присягу громадянина РФ, яку зачитує Сальдо, а також обличчя й коментарі деяких інших осіб, які отримують паспорти. Опитані розповідають, що чекали звільнення Херсонщини від “нацистів”.

Церемонія відбувалася в актовій залі обласного апеляційного суду Херсонщини. Вона вже оформлена російською символікою – триколірною стелою на стіні, гербом, прапором РФ.

Паспорти роздавав сам Сальдо.

Як відомо, поставлений окупантами так званий “глава військово-цивільної адміністрації Херсонської області” Володимир Сальдо обіймав посаду міського голови Херсона у 2002-2012 рр., відтак став депутатом Верховної Ради від партії регіонів і в 2014 році голосував за сумнозвісні “закони 16 січня”.
До останнього часу він був депутатом облради від партії “Блок Сальдо”. Після зради Сальдо діяльність партії в Україні припинена, а самому колаборантові 29 квітня оголошена підозра в державній зраді (ч. 2 ст. 111 ККУ).

Читайте також:
В окупованому Мелітополі росіяни почали видавати паспорти РФ, – ЗМІ

Херсонщина: чому все пішло не так. Прем’єра YouTube “Новинарні”

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна