Політтехнологу Медведчука Погребинському оголосили підозру в держзраді

Політтехнолог затриманого народного депутата Віктора Медведчука отримав підозру у державній зраді. Після обшуків у нього вилучили аналітичні матеріали щодо проведення “денацифікації та демілітаризації України”.

Про це в п’ятницю, 10 червня, інформує пресцентр СБУ.

“Це стало можливим одразу після висновку комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, яка проаналізувала масив доказів, зібраний співробітниками Служби безпеки. Так, згідно з висновком, висловлювання та діяльність політтехнолога були спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України”, – йдеться в повідомленні.

СБУ не називає імені підозрюваного, але з фото, поширеного з цього ж приводу Офісом генпрокурора, випливає, що політолог – Михайло Погребинський.

Згідно з висновком, висловлювання та діяльність політтехнолога були спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України.

Після обшуків співробітники СБУ вилучили речі та документи, що підтверджують його зв’язки з Російською Федерацією.

Серед них – аналітичні матеріали щодо проведення “денацифікації та демілітаризації України”.

Політтехнологі Медведчука 1 Політтехнологі Медведчука 4
<
>

Зараз правоохоронці працюють над підтвердженням можливого використання цих та інших матеріалів під час планування повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

“Встановлено, що фігурант був пов’язаний зі співробітниками спецслужб країни-агресора, які діяли в Україні під прикриттям дипломатичних посад.

Він часто брав участь у пропагандистських програмах на російському телебаченні та очолював групу політтехнологів і політичних експертів, які систематично готували аналітичні записки щодо суспільно-політичної обстановки в Україні та надавали пропозиції для посилення російського впливу в суспільстві”, – зазначала пресслужба СБУ.

Громадянину заочно оголошено про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Як відомо, Погребинський утік з України.

Нагадаємо, 26 березня СБУ провела обшук у соратника Медведчука Михайла Погребинського. У нього знайшли сфальсифіковані опитування про те, що президента РФ Путіна нібито підтримують 46% українців (однією з підстав повномасштабного нападу Росії на Україну називають переконання Путіна, нібито тут більшість населення позитивно зустріне “скинення нацистів” та прихід проросійської влади).
За кілька днів Погребинського бачили в Будапешті, звідки він прямував, імовірно, в Гамбург.

Читайте також:
ДБР завершило розслідування справи про державну зраду Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна