На Запоріжжі росіяни розстріляли залізничника, який в окупації приєднався до руху спротиву

На Запоріжжі російські окупанти розстріляли залізничника Романа Семененка, який в тимчасово окупованих Пологах приєднався до руху спротиву.

Про це у середу, 8 червня, повідомили в Укрзалізниці.

Роман Семененко працював машиністом тепловоза Пологівського локомотивного депо регіональної філії “Придніпровська залізниця”. 

Коли Пологи окупувала російські загарбники, залізничник відправив родину в безпечне місце, а сам приєднався до місцевого руху спротиву. 

Його учасники дієво дошкуляли ворогу. За інформацією одного з побратимів, окупанти вистежили Романа й арештували. Катували й допитували, вимагаючи розкрити інформацію про схрон зброї та місцезнаходження старшого брата, який разом з іншими пологівчанами протидіяли ворогам у Запорізькій області. Роман не зізнався й нікого не здав. 4 травня його розстріляли…”, – йдеться в повідомленні.

У Романа залишилися дружина та тринадцятирічна донька Поліна.

Чоловіек – з залізничної династії, продовжив справу батька та старшого брата.

Читайте також:
Боєць Руху опору звернувся до мешканців тимчасово окупованих територій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна