РФ уже вкрала в українських аграріїв 600 тис. тонн продукції

Росія вже вкрала з аграрних підприємств України на тимчасово окупованих територіях близько 600 тисяч тонн продукції.

Про це в Медіацентрі “Україна – Укрінформ” заявив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

“Продукцію вивозили на територію окупованого Криму, а потім через порти українські продукти вивозять до міжнародних портів. Наразі відомо, що близько 100 тисяч тонн продукції було переправлено до Сирії”, – сказав він.

За словами голови ВАР, усі ці факти відомі й Генеральна прокуратура України відкриває щодо них кримінальні провадження. Також цю інформацію фіксує Головне управління розвідки.

“Такі дії Росії мають відразу дві мети. По-перше, поставити продовольство у свої федеративні округи – особливо ті, які не є аграрними. А по-друге – комерційна складова. Те, що вивозиться – це десятки і десятки мільйонів доларів”, – наголосив Марчук.

Він розповів, що окупанти змушують фермерів віддавати товар за безцінь, а якщо ті відмовляються, то просто відбирають. Інший варіант – коли окупаційна влада видає документи про “націоналізацію” українського майна.

Читайте також:
З тимчасово окупованого Мелітополя відправили до Криму перший потяг з краденим зерном

РФ “продала” Сирії крадене українське зерно на $40 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна