“Річкові трамваї” мобілізували на захист Вітчизни

На допомогу військовим кораблям в Україні залучено навіть пасажирські теплоходи – “річкові трамваї”, з’ясували у Defense Express.

Командування Сухопутних військ України оприлюднило кадри з навчань, під час яких була задіяна армійська авіація, підрозділи Сухопутних військ, катери ВМС та цивільні пасажирські судна, мобілізовані на допомогу військовим. В кількох таких суднах легко впізнати прогулянкові “річкові трамваї”, пофарбовані в камуфляжні барви.

“Вони доволі схожі на проєкт Д-055 “Каштан” і вже оснащені вертлюгами з кулеметами, – зазначають фахівці з Defense Express. – Самі навчання, судячи з усього, були відпрацюванням дій з форсування водної перешкоди за підтримки авіації. А “річковий трамвай”, вочевидь, відігравав роль судна забезпечення”.

Читайте також:
У Чорному морі військові кораблі РФ ховаються за цивільними суднами, – ВМСУ


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна