“Краще думати про те, як поставити її на місце”: Кулеба відповів на заклик Макрона “не принижувати Росію”

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відповів президенту Франції Еммануелю Макрону, який закликав світ “не допускати приниження Росії”, щоб спростити подальші переговори.

Відповідну заяву очільник МЗС опублікував у твітері.

“Заклики не допустити приниження Росії можуть принизити лише Францію чи будь-яку іншу країну, яка закликатиме до цього. Бо це Росія принижує сама себе. Нам усім краще зосередитися на тому, як поставити Росію на місце. Це поверне мир і врятує життя”, – наголосив Кулеба.

Раніше президент Франції Макрон заявив, що “дуже важливо не принижувати Росію” – щоб, мовляв, “можна було знайти дипломатичне рішення”, коли бойові дії в Україні припиняться.

При цьому він зазначив, що вважає рішення президента РФ Володимира Путіна почати війну проти України “фундаментальною історичною помилкою”. Також Макрон сказав, що вбачає роль Франції у тому, щоб бути посередником, і “не виключає” поїздки до Києва найближчим часом.

Читайте також:
Макрон вважає, що Путіна не треба ображати, щоб не було ескалації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна