Євросоюз розкрив перелік 65 осіб і 18 компаній, що потрапили під санкції за війну РФ

Рада Європейського Союзу затвердила санкції щодо ще 65 людей та 18 компаній у рамках розширення санкцій проти Російської Федерації за розв’язану війну.

Про це в п’ятницю, 3 червня, повідомляє “Європейська правда”.

Це військовослужбовці, які керували підрозділами під час бойових дій на території України, зокрема, полковник Азатбек Омурбеков – командир 64-ї окремої мотострілецької бригади 35-ї армії, що керував російськими військами у Бучі, та ще низка осіб з керівництва 64-ї бригади; генерал-полковник Михайло Мізінцев, який здійснював керівництво облогою Маріуполя, та причетні до так званого “Комітету порятунку миру й порядку” – колабораційної структури на Херсонщині.

Також під санкції потрапили нові політики, пропагандисти, бізнесмени і члени родин осіб, які раніше потрапили під санкції. Серед інших, це кілька співробітників “РИА Новости” та керівник “Роскомнадзору”.

“Колишня гімнастка, депутатка Держдуми Аліна Кабаєва також включена до списку як особа, тісно пов’язана з президентом Володимиром Путіним”, – йдеться в комюніке.

Компанії, які потрапили під санкції, прямо або опосередковано працювали в інтересах російської армії та керівництва РФ.

Це Національний розрахунковий депозитарій, а також – “Незалежна страхова група”, “Гарнизон”, “Оборонэнерго”, “Ульяновский автомобильный завод”, “Воентелеком”, “Военторг”, “ВоенТекстильПром”, “КАМАЗ”, група компаній “Кронштадттехнологии”, ТатнефтьНефтехим, “Нижнекамский завод грузовых шин”, “Нижнекамскшина”, ТД “КАМА”, Балашихинский литейномеханический завод, “Ремдизель”, два підприємства авіаційної промисловості – “Сухой” та “121-й авиационный ремонтный завод”.

Загалом під санкціями ЄС тепер перебуває 1 158 осіб та 98 компаній.

Санкції передбачають замороження активів і заборону в’їзду чи транзиту через територію країн Євросоюзу, а громадянам та юридичним особам з ЄС заборонено надавати їм кошти.

Читайте також:
Євросоюз офіційно затвердив шостий пакет санкцій проти РФ: що він передбачає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна