Кожен пакет військової допомоги Україні відповідатиме ситуації на полі бою, – посол США

США будуть формувати кожний пакет військової допомоги Україні з урахуванням ситуації на полі бою.

Про це посол США Бріджит Брінк заявила журналістам після вручення вірчих грамот президентові України у четвер, 2 червня.

“Кожен пакет військової допомоги, як учорашній на 700 млн доларів, із загального ухваленого Конгресом на суму 40 млрд доларів буде весь час переглядатися з урахуванням ситуації на полі бою, і з огляду на це вона (допомога – ред.) буде змінюватися”, – сказала американська дипломатка.

Вона зазначила, що США активно координують міжнародну військову допомогу Україні і дуже тісно співпрацюють у цьому сенсі з українськими партнерами.

“Ця координація дуже позитивна. Звісно, всі зацікавлені у тому, щоб ця допомога надходила якомога швидше. Якщо попервах були якісь проблеми, то зараз процес налагодився й інколи від ухвалення рішення до надходження зброї минає день чи навіть менше”, – зауважила посол.

Читайте також:
ЗСУ будуть самі вирішувати, на яку відстань стріляти з HIMARS, – посол США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна