Ровеньківська єпархія УПЦ МП пішла в розкол з Онуфрієм

Ровеньківська єпархія УПЦ МП залишається під омофором патріарха РПЦ Кирила Гундяєва і зупиняє поминання за богослужінням митрополита Онуфрія.

Про це повідомила пресслужба єпархії у вівторок, 31 травня.

Так, в управлінні Ровеньківської єпархії відбулися збори. У цьому заході правлячий архієрей взяв участь у режимі відеоконференції. Він заявив про “вірність Патріаршій Матері-Церкві” та голосував проти постанов Собору та змін до Статуту УПЦ МП.

“Зборами благочинних та духовенства Ровеньківської єпархії прийнято таке рішення припинити поминання за богослужінням митр. Онуфрія як Предстоятеля УПЦ. Ровеньківська та Свердловська єпархія залишається під омофором Святійшого Патріарха Московського та всієї Русі. Про прийняте рішення отцям-благочинним сповістити духовенство в церковних округах єпархії”, – йдеться в повідомленні.

Ровеньківська і Свердловська єпархія – єпархія УПЦ МП, яка охоплює на територію Антрацитівського, Сорокинського, Лутугинського, Довжанського районів і прилягаючих міст обласного підпорядкування на півдні Луганської області.

Читайте також:
Рада схвалила введення персональних санкцій проти очільників РПЦ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна