Фейковий “афганець” очолив підрозділ окупаційної “адміністрації” Херсона

“Департамент зовнішніх зв’язків та внутрішньої політики” колаборантської “військово-цивільної адміністрації Херсонської області” очолює фейковий “афганець”.

Про це у вівторок, 31 травня, повідомляє херсонське видання “Мост”.

“Департамент зовнішніх зв’язків та внутрішньої політики» колаборантської «військово цивільної адміністрації Херсонської області» очолює Ігор Телегін. Ветеранів-афганців Телегін, який раніше себе теж називав «десантником» та «ветераном», вже декілька тижнів вмовляє підтримати окупантів та їх ставлеників. Кажуть, що безрезультатно», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Телегін – фейковий ветеран, який носив нагороди, що йому ніколи не присвоювали, інформує видання.

Він служив начальником складу ПММ (паливно-мастильних матеріалів), а вже після війни почав називати себе десантником. Орден «Червоної зірки», який він довгий час носив, ніколи йому не видавався, як і орден «За мужність».

У 2000-х Телегін був членом виконкому та займався бізнесом, пов’язаним із пасажирськими перевезеннями. Пізніше перекваліфікувався у «режисери» і почав знімати кіно.

Був багаторічним учасником фестивалів в окупованому Севастополі. У 2020 році очолював Харківську обласну організацію політичної партії “Блок Володимира Сальдо” – наразі організацію ліквідовано. Багато років у соціальних мережах Телегін транслював російську пропаганду та робив українофобські заяви.

Читайте також:
Спротив Херсона: російський прапор на набережній зняли, а трос для підйому перекусили

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна