У Маріуполі виявляють нові братські могили: загиблих може бути значно більше 22 тисяч

У тимчасово окупованому Маріуполі наслідки злочину російського агресора значно більші, ніж 22 тисячі загиблих мирних мешканців.

Про це в понеділок, 30 травня, повідомив радник міського голови Петро Андрющенко в телеграмі.

“Ми оцінювали кількість загиблих маріупольців у 22 тисячі. Але все більше фактів говорять, що наслідки злочину рашистів значно страшніші. Це потребує особливої уваги світової спільноти, як і жахливе становище місцевого населення в окупації”, – сказав міській голова  Маріуполя Вадим Бойченко.

Зазначається, що на Старокримському кладовищі впродовж місяця з‘явилося 25 нових секторів траншейного типу. Тіла вкладають в кілька шарів, а потім “маскують” табличками як індивідуальні поховання.

Всього з середини квітня загарбники поховали в братських могилах не менше 16 тисяч маріупольців – біля селищ Старий Крим, Мангуш та Виноградне, повідомили в міськраді.

Ще близько п’яти тисяч людей поховано комунальними службами до середини березня. Під завалами, на стихійних кладовищах та в тимчасових моргах досі залишаються тисячі тіл.

Читайте також:
У Маріуполі трупи, вимиті з вуличних могил, скидають у супермаркет “Щирий кум”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна