Слов’янська ТЕС на Донеччині зупинила роботу через обстріли

З метою збереження життя та здоров’я персоналу станції зупинено роботу Слов’янської ТЕС.

Про це повідомила компанія “Донбасенерго”.

“Протягом останніх днів Миколаївська міська територіальна громада Донецької області, де територіально розташована головна структурна одиниця ПАТ «Донбасенерго» — Слов’янська ТЕС, постійно перебуває під ракетно-артилерійським обстрілом з боку російських окупаційних військ. Персонал електростанції постійно активної фази війни героїчно забезпечував роботу генеруючого обладнання та відпуск електроенергії в енергосистему України.

З метою збереження життя та здоров’я персоналу станції, а також у зв’язку з необхідністю евакуації працівників та членів їхніх сімей ПАТ «Донбасенерго» ухвалено рішення про зупинення роботи Слов’янської ТЕС 27 травня 2022 року”, – заявили в компанії.

Після цього, вдень 28 травня, голова Донеьцкої ОВА Павло Кириленко повідомив: “Останнім часом областю ширяться чутки, начебто буде повністю відключене електропостачання. І навіть дату називають. Це – неправда.
Електрика в області буде. Наші енергетики продовжують робити все можливе, щоб електропостачання було стабільним і якнайшвидше відновлюють його після обстрілів.
Однак слід розуміти, що росіяни ведуть цілеспрямований вогонь по інфраструктурних об’єктах, тому перебої в постачанні електрики неминучі. Це стосується абсолютно всіх громад на вільній частині Донеччини”.

Довідково

Станом на 1 травня 2022 року 60,86 % акцій ПАТ “Донбасенерго” належать Приватному акціонерному товариству “Енергоінвест холдинг”, 25 % + 1 акція — державі в особі Фонду державного майна України.

До 2018 року кінцевим бенефіціаром “ЕХ” був бізнесмен Ігор Гуменюк, після – Роберт Бенш та Андреас Церні (Андрій Чорний), а з вересня 2020-го ним вказувався юрист Андрій Яловий.
Надалі контрольний пакет хотів купити нардеп Максим Єфімов.

ПАТ “Донбасенерго” об’єднує дві електростанції: Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 року знаходиться на непідконтрольній Україні території).

Сумарна встановлена ​​потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.

Читайте також:
“Артемсіль” зупинила виробництво через логістику й обстріли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна