На Закарпатті засудили зрадника, який спрямовував вогонь росіян по Харкову

На Закарпатті суд визнав мешканця Донецької області винним у державній зраді (ст. 111 КК України) та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це 28 травня повідомляють пресслужби СБУ та Офісу генпрокурора.

У пресцентрі Служби безпеки України зазначили, що йдеться про агента спецслужб РФ, який передав ворогу розвіддані про розташування українських військ у Харкові. Отриману інформацію окупанти використовували для артилерійських обстрілів міста.

Правоохоронці затримали зловмисника в Ужгороді, куди він прибув за вказівкою свого російського куратора для збору даних про об’єкти критичної інфраструктури.

“Прокурори у суді довели, що громадянин виправдовував військову агресію РФ проти України. Надавав інформацію про розташування військових об’єктів ЗСУ у Харкові, внаслідок чого вони були обстріляні артснарядами. Чоловік намагався продовжити підривну діяльність проти України в Ужгороді, але був затриманий правоохоронцями”, – додали в ОГП.

Обвинувачення висувала Закарпатська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Раніше вона повідомляла, що до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 40-річного уродженця Макіївки Донецької області, який підозрюється у державній зраді (ч.1 ст.111, ч.1 ст.14, ч.2 ст.111 КК України). За даними слідства, фігурант розпочав співпрацю з окупантами із запису відеозвернення, у якому він критикує державну владу України та виправдовує військове вторгнення російської федерації. Згодом це відео використав у новинах пропагандистський телеканал Russia Today.

Читайте також:
На Житомирщині СБУ затримала агента росіян, який намагався мобілізуватись до ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна