В обмін на сталь: Іран постачатиме Росії турбіни та запчастини

Міністр торгівлі та промисловості Ірану Сейєд Реза Фатемі Амін заявив, що Іран використовуватиме бартерну торгівлю з Росією для забезпечення постачання сировини для використання в металургійному та гірничодобувному секторі.

Про це повідомляє іранський канал Press TV. Зазначається, що міністр обговорив цю тему в кулуарах засідання міжправкомісії РФ та Ірану, яке відбулося напередодні, 26 травня.

Відомо, що Іран і РФ запровадять великі бартерні домовленості для полегшення торгівлі між двома країнами, включаючи план, який дозволить Ірану імпортувати сталь з Росії в обмін на експорт автомобільних деталей і газових турбін.

Міністр додав, що Іран зможе експортувати автомобільні запчастини та газові турбіни в Росію в обмін на імпорт російської сталі.

За його словами, деякі іранські компанії підписали угоди про постачання або ремонт газових турбін на російських електростанціях.

Видання додає, що Іран і Росія планують збільшити двосторонню торгівлю, прагнучи компенсувати наслідки американських санкцій, спрямованих проти їхніх економік.

“Економічна правда” додає, що міністр нафти Ірану Джавад Оуджі, співголова ірансько-російської комісії з економічного та торгового співробітництва, заявив у середу, що річна вартість економічних зв’язків між двома країнами може зрости майже в 10 разів і досягти 40 мільярдів доларів.

Читайте також:
Район біля консульства США в Іраку обстріляли ракетами з Ірану. В соцмережах пишуть про “підтримку Z і V”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна