Суд в РФ відклав слухання щодо визнання полку “Азов” “терорганізацією” на кінець червня

Верховний суд Росії відклав розгляд справи щодо визнання українського полку “Азов” “терористичною організацією” на 29 червня.

Генпрокуратура РФ відкрила відповідне провадження минулого тижня, і тепер попросила про відтермінування, пише російське агенство “Интерфакс”.

Перше слухання відбулося сьогодні в закритому режимі. Про жодні результати суд країни-окупантки не повідомляє.

У полоні в Росії перебувають азовці, які обороняли Маріуполь і до останнього лишалися на території заводу Азовсталь. Вони вийшли з нього тільки після отримання відповідного наказу від вищого керівництва країни. Нині вони перебувають на окупованій території, важкопоранені бійці проходять там лікування. Останніми територію підприємства покидали командири всіх підрозділів, які перебували там.

Передбачається, що азовців разом з іншими захисниками Маріуполя обміняють на російських військовополонених. У Росії вже почали говорити, щоб обмін може відбутися тільки “після суду”.

Читайте також:
Японія вилучила “Азов” із переліку “терористичних організацій”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна