Україна планує знижувати споживання газу до рівня власного видобутку, – Міненерго

Україна має намір знижувати споживання газу до рівня власного видобутку і продовжувати перехід на безвуглецеву енергію.

Про це сказав міністр енергетики України Герман Галущенко у середу, 25 травня, інформує пресслужба відомства.

Зазначається, що заява пролунала під час зустрічі з в.о. тимчасового повіреного США у справах України Аланом Перселлом та директором Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні Джимом Гоупом.

Сторони обговорили поточну ситуацію в енергосекторі України, плани відновлення енергетичної інфраструктури та перспективи майбутнього розвитку енергетики.

За словами Галущенка, Україна має значний потенціал для експорту електроенергії в Європу.

“Зараз ми плануємо збільшити комерційний експорт. Це важливо для нас, тому що на ринку електроенергії виник дефіцит через зниження рівня розрахунків внаслідок війни. З іншого боку, збільшення експорту української електроенергії дасть змогу європейським державам у значній мірі замістити російський газ”, – сказав міністр.

Він також повідомив про намір України знижувати споживання газу до рівня власного видобутку і продовжувати перехід на безвуглецеву енергію.

Цьому сприятиме залучення USAID до роботи з підготовки нових проєктів розбудови енергосектору, які мають розпочатись одразу після завершення війни.

“Герман Галущенко також наголосив на необхідності забезпечення ядерної безпеки та деокупації найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції, яка зараз захоплена російськими військами. Під час зустрічі сторони обговорили в тому числі питання санкцій проти Росії у нафтогазовій сфері”, – додали в Міненерго.

Читайте також:
Росіяни заблокували українське газопостачання на Донеччину та Луганщину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.