Зеленський став “найвпливовішою людиною року” за версією читачів журналу Time

Президент України Володимир Зеленський визнаний “найвпливовішою людиною 2022 року” за результатами опитування читачів впливового американського журналу Time.

За нього проголосували понад 3,3 млн читачів – 5% голосів, що є відносною більшістю, пише Time 19 травня.

Коли в лютому російські війська почали повномасштабне вторгнення в Україну, Зеленський, комік, який не мав політичного досвіду до обрання президентом України у 2019 році, вийшов на світову арену і згуртував лідерів для підтримки України”, – коментує видання.

Друге місце в опитуванні посів генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск – 3,5% голосів, третє – прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон – 3,4%, попри те що на початку року він зіткнувся з негативною реакцією і був оштрафований поліцією за проведення вечірки під час локдауну в червні 2020 року.

На четвертому місці, набравши 3,2% голосів, ідуть медичні працівники, “які залишаються вирішальними в боротьбі з COVID-19”.

Президент США Джо Байден посів лише п’яте місце з 3,1% голосів.

Контекст

Time100 – щорічний рейтинг 100 найвпливовіших людей у світі за версією американського журналу Time. Уперше був опублікований у 1999 році як результат дискусії серед американських учених, політиків і журналістів. Із 2004 року рейтинг став щорічним.

Остаточний список впливових осіб затверджується редакторами Time. Цього року його оприлюднять 23 травня.

Лише переможець опитування, проведеного напередодні публікування офіційного рейтингу, обирається громадськістю.

Торік за версією видання Time людиною року-2021 став американський бізнесмен Ілон Маск.

Читайте також:
Росія вже зазнала стратегічної поразки, але боїться це визнати, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна